DE TRANSKØNNEDE - DET NYE SAMFUNDSSKABTE KØN

Der er kommet en stigende tendens hos unge, der er forvirrede omkring deres køn og som står i et limbo omkring deres grundlæggende identitet. Bør vi som kristne bakke op om denne tendens, og er det ansvarligt at behandle unge med hormoner og senere ende op med en komplet kønsskifteoperation… blot fordi de siger, at de ikke føler sig ét med deres biologiske køn? Hvilke kræfter står bag denne stærke tendens, som betyder fatale valg, som man ikke altid kan godtgøre igen.


Flere og flere unge søger i den retning og får rådgivning hos professionelle og vi oplever, at samfundet også støtter op om en mere kønsneutral tilgang, hvor debatten bliver mere og mere hysterisk og unuanceret. Vores naboland Sverige er gået foran i hele denne debat og har sågar skabt en neutral betegnelse – ”høn” som er en mellemting mellem han og hun. Selv lysreguleringerne har fået tildelt en kvinde, så man ikke kan beskylde de trafikansvarlige for at være mandsdominerede.


I disse dage er der meget fokus på minoriteter og deres ret til at være her i samfundet og især deres ret til ytringsfrihed. Flere og flere søger anerkendelse hos pressen og forener sig med en fælles stemme og går sammen i front, for at blive hørt og set og accepteret. Mange taler om, at det altid har eksisteret, men faktum er, at det er gået hen og blevet en del af tidsbilledet, hvor litteratur og musik forsøger at så tvivl omkring køn og identitet.


På nettet findes videoer med transkønnede musikere som synger om det at være transkønnede og dem er der mange af – det bliver mere og mere udbredt:


https://www.youtube.com/watch?v=vbaeQAJ13eU


Her kan også nævnes den japansk kulttegneserie Manga der på mærkværdig vis udvisker grænsen mellem kønnene og leger med ideen om mænd der til forveksling ligner kvinder i deres måde de klæder sig og agerer på. Her finder man ekstremt androgyne mænd (mænd med kvindelige træk) som er så feminine, at du ikke et sekund ville tro, at der var tale om mænd. Her leger man bevidst med kønsrollerne og overskrider skellet mellem kønnene, og på den måde går man imod Guds ord, der faktisk taler om, at mænd ikke skal klæde sig som kvinder. Her taler vi ikke om udklædningstøj til fastelavn, men om mænd der bevidst vil ligne kvinder, eller omvendt, kvinder der vil ligne mænd.


Bibelen siger klart:


”Kvinder må ikke bære mandsdragt, og mænd må ikke gå i kvindeklæder. Herren din Gud afskyr enhver, som gør den slags” (5 Mos 22,5).


Det er især de unge, som bliver udfordret med disse grænser, idet de oplever en massiv påvirkning fra kilder, som alle peger på, at køn er noget man selv har lov til at definere og det er en flydende størrelse.


Men Guds skaberværk står fast. Der er fastsat tider og regler og fra starten af skabte han manden og kvinden med hvert sit køn – det er allerede besluttet af Herren selv og er ikke op til mennesket at rokke ved. Herren tvivler ikke på det, han har skabt, men det står fast ved barnets fødsel. Alt andet er løgn og kan i yderste konsekvens lede til selvmordstanker… og det er faktisk en hån mod Guds skaberværk, at ville ændre på den orden og struktur der ligger kønnene imellem.


Hvis du kæmper med denne forvirring omkring dit køn, skal du vide at Herren kan sætte dig fuldkommen fri fra disse løgnagtige tanker og fristelser og du skal vide, at det kan være åndelig påvirkning, der har til opgave at nedbryde den fremtid, som Gud har for dig – en fremtid som Gud ønsker du skal favne og acceptere. Han elsker dig og ønsker at du skal lykkes som du er, og han kan hjælpe dig til at finde dit mål her i livet uanset om du føler dig anderledes eller ej.