Senatet i Alabama godkendte den 16. maj 2019 et lovforslag, der betegnes som den hårdeste abortlov i USA og har sat sindene i kog hos mange mennesker. Kun i de tilfælde hvor kvinden er i livsfare, kan hun få foretaget en abort.


”For lovens tilhængere står dette som et kraftfuldt tegn på befolkningens stærke overbevisning om, at ethvert liv er værdifuldt, og ethvert liv er en hellig gave fra Gud” - sagde guvernør Kay Ivey, efter at hun havde skrevet under.


Tilhængere af abort er så rasende, at de vil tage sagen til højesteret, idet de mener at de har ret til at bestemme over deres egen krop i enhver given situation – uanset om det betyder at et andet menneske må lade livet. Derudover har en del menneskerettighedsorganisationer varslet søgsmål mod delstaten, idet de mener at alle bør have ret til fjerne et liv, hvis ikke barnet er ønsket.


Personer, der udfører indgrebet, kan straffes med mellem 10 og 99 års fængsel. Kvinder, som får en abort, risikerer ikke at blive straffet. Dermed sætter man lægerne ansvarlige, idet kvinden er i en sårbar situation og ikke altid ved sit levende råd.


16 delstater i USA har strammet abortlovgivningen i år. Kentucky, Ohio, Mississippi og Georgia har vedtaget lovforslag, der helt forbyder abort, hvis der kan påvises hjertelyd hos fosteret.


Hvad mener Gud om denne sag? Sjette bud siger uden omsvøb ”Du må ikke slå ihjel” og her er der ingen aldersbegrænsning, idet selveste livet er skabt af Gud. Indtil jeg selv blev en Kristen havde jeg aldrig ment at der var noget galt i at få en abort, hvis man ikke følte tiden var inde til et barn. Jeg var vokset op i en rødstrømpetid, hvor kvinder kæmpede for deres rettighed til at være uafhængige og ligestillet med det modsatte køn. Jeg fik derfor selv en abort – til trods for at jeg selv var ansvarlig for min graviditet – og af den eneste årsag at JEG ikke syntes det var rette tidspunkt.


En dag viste Gud mig hvad jeg egentlig havde gjort… jeg så hvordan jeg, koldt og kynisk, havde flået et liv ud af min mave - uden omtanke for at det var et menneskes fremtid, som jeg dømte ude… Men vi er ikke, som mennesker, hævet over liv og død og har ikke fået til opgave at stoppe andres liv, bare fordi situationen ikke lige passer os.


Voldtægt er på alle måder en modbydelig kvindeundertrykkende handling og intet kan forsvare et sådant overgreb. Men selv i den mørkeste stund, hvor tingene virker umulige, kan Gud skabe en udvej og vende tingene til hans ære og skabe en fred og en løsning midt i det hele…


Se nedenstående autentiske livshistorie om en kvinde som selv blev voldtaget af en fremmed mand. “Love that is stronger than hate” – ”En kærlighed der er stærkere end had” - står der anført i indledningen, og er selveste kernebudskabet i dette stærke vidnesbyrd.https://www.youtube.com/watch?v=eC-nWFoUHq4


Denne kvinde, som er en kristen, valgte at beholde barnet som var et resultat af en voldsom og modbydelig voldtægt. Hendes mand valgte også at tage barnet til sig som sit eget og hele familien elsker dette barn som et fuldgyldigt medlem, på trods af historien bag. Gud kan hele ethvert sår og enhver der kommer til ham, vil han favne og han kan og vil genopbygge alt det der er nedbrudt. Barnet er jo ikke selv årsag til voldtægten, men er komplet uskyldig i alt dette. Barnet er sit eget selvstændige individ, et menneske som også har behov for at blive elsket og at kunne elske igen!


Det danske system har nærmest en indgroet ekspederende holdning til abort – det bliver nærmest betragtet på lige fod med en tandbyld, der bare skal punkteres. Her er der hverken tid til refleksion eller præsentation for andre løsninger, og det kan nærmest ikke gå stærkt nok!? Mange får efterfølgende store psykiske følgevirkninger, idet de egentlig ikke opfatter det der sker – at de rent faktisk fjerner et liv. De færreste forstår hvor alvorligt et indgreb en abort er og at de kunne have valgt et alternativ, fx adoption – eller at beholde barnet selv. Det ligger nærmest i konceptet, at en abort ikke er noget man skal give særlig meget opmærksomhed – det er jo en menneskeret enhver kvinde kan gøre brug af. En lille snotklat uden værdi.


Herren anser alt liv for værdifuldt og kan skabe en ny vej og uanede muligheder, for den der vil bevare barnets liv – også når det ser allersværest ud - hvis du overgiver dine ting til ham, uanset hvad du står i. Gud elsker også det uønskede barn, som måske kan være et resultat af en ulykkelig, uheldig eller dumdristig handling – for ethvert menneske er underfuldt skabt og har en plads her på jorden - også selvom de ikke er ønskede af deres forældre.