KOMMER SIGMUND I HELVEDE?Jeg så forleden en tv-udsendelse hvis titel lød: Kommer Sigmund i Helvede? Vi fulgte en ung mand, først i tyverne, med homoseksuelle tilbøjeligheder.

Han var vokset op i kirken med troende forældre, som guidede ham igennem en krise i sit liv. Denne krise drejede sig om, hvorvidt han skulle leve sine homoseksuelle tilbøjeligheder ud i livet eller ej. Først konfronterede han sine forældre: Hvorfor havde de ikke talt med ham om hans homoseksuelle tilbøjeligheder… ja, hvorfor havde de aldrig smidt ”fisken på disken” – som Sigmund så farverigt beskrev det?


Ja, hvorfor egentlig ikke - er der sikkert mange af os der spørger??!


Havde hans begær handlet om pædofile tilbøjeligheder… om kleptomani… eller om sodomi (sex med dyr) – havde det sikkert fået forældrene op ad stolen – men desværre var det tydeligt for enhver, at disse forældre fraskrev sig ethvert ansvar – for nu var der jo kamera på, ikke?! Og man skulle jo helst ikke hænges ud som homofobisk – eller fremstå ukærlig og intolerant – vel?!


Deres svar var: Det har vi da altid vidst, Sigmund! Men du er jo vores søn og derfor perfekt som du er og vi elsker dig! Og da Sigmund, ultimativt spurgte sine forældre om, hvorvidt han ville havne i Helvede eller ej, lød svaret: Det kan vi slet ikke dømme om, Sigmund – det er kun Gud, der kan dømme i denne sag! Slutteligt faldt talen på, om hvorvidt den unge Sigmund kunne blive gift med sin kommende mand i forældrenes kirke? Her var der ingen tøven og svaret var et kontant: ”Nej! – dét kan du ikke!!


Det er jo det rene hykleri – på den ene side fortæller de ham, at han er fuldendt som han er… men samtidig er der ikke plads til ham i deres egen menighedsforsamling?!! Hvordan kan man sige til sit eget elskede barn, at det hele er i den skønneste orden – alt imens man fører ham til Helvede med sine ord? Disse forældre har lige så stort et ansvar som Sigmund selv – og vil med sikkerhed en dag stå til ansvar for ikke at have advaret deres egen søn!!


Det fik Sigmund til at se sig om efter en mere ”moderne” og ”ungdommelig” menighed – mens han overvejede, om hvorvidt han skulle søge Gud først i sit liv – eller en kæreste? Det tog ikke lang tid: Han ville først finde sig en ny kæreste! Samtidig opsøgte Sigmund en folkekirkepræst som blev stillet samme essentielle spørgsmål: Havner Sigmund i Helvede? Her lød svaret: … Ved du hvad? Der står jo så mange underlige ting i Bibelen, ikke?! – Som fx at kvinder skal tie – men det er jo ikke noget vi går op i, i dag, vel! Denne præsts overordnede teologiske mantra var: Det værste vi kan gøre imod et andet menneske er ”at tale dem ned!”


Men helt ærligt – den eneste der taler andre ned i ovenstående samtale – må da være præsten selv – for han taler Sigmund lige lukt i fortabelsen! Denne præst ikke KUN læser sin Bibel, som var han Satan selv – nej, han taler som Djævelen selv – hvor man får lyst til at sige med Jesus:


”Vig bag mig, Satan! Du vil bringe mig til fald. For du vil ikke, hvad Gud vil, men hvad mennesker vil” (Matt 16,23).


Her lød de samme lokketoner som dem Jesus hørte, da Satan forsøgte at forføre ham… bøj dig og tilbed mig – og jeg vil give dig alt hvad dit hjerte begærer!


Hvor findes der dog mange ledere som er skyldige til Helvede, fordi de er - hvad Jesus kalder for ”utro forvaltere”, hvor de giver søgende sjæle en falsk form for tryghed og fred – hvor de råber: Fred, fred og ingen fare! En sådan leder er at sammenligne med en læge, der sprøjter gift i sine patienters årer, samtidig med at han lover dem et sundt helbred og en lang levetid. En sådan læge er ikke halvt så skræmmende som det monster af en kristen leder, som får fortabte mennesker til at føle sig godt tilpas i deres ufrelste og syndige tilstand, hvor han i stedet burde græde og bede for deres sjæls frelse!


Men er det ikke for hårdt at forbyde en homoseksuel at udleve sine lyster?! Det er et svært spørgsmål at svare på, fordi spørgsmålet er forkert! I så fald må jeg stille dig følgende spørgsmål: Er det for hårdt at bede en omvendt pædofil om at stoppe sine overgreb…? Eller at bede en kleptoman om at stoppe sine tyvetogter? Var det så ikke for hårdt at Jesus måtte dø en grusom død for dine og mine synder? Og er vi ikke kaldet til at gå i hans fodspor? Og siger han ikke til enhver af os:


Hvis dit højre øje bringer dig til fald, så riv det ud og kast det fra dig; for du er bedre tjent med, at et af dine lemmer går tabt, end med, at hele dit legeme kastes i Helvede. Og hvis din højre hånd bringer dig til fald, så hug den af og kast den fra dig; for du er bedre tjent med at miste et af dine lemmer, end at hele dit legeme kommer i Helvede (Matt 5,29-30).


Har du prøvet at rive dit øje ud? Kunne du tænke dig det? Eller hvad med at rive din arm af? Nej, vel? Men det er faktisk hvad Jesus kræver af dig – for det er bedre, siger han, END at HELE dit legeme kastes i Helvede! Den der blander det hellige med det uhellige bedrager sig selv! De ejer gudfrygtsskind men benægter dens kraft… de er falske ledere og hyrder som gør alvorlig skade og modsætter sig sandheden med deres løgne. De er blinde vejledere, som fører vild og selv farer vild! … og hvilken skam og evig foragt de kan forvente, når løgnen først afsløres! Hvordan kan en sådan leder selv undgå at havne i Helvede?! … men her har jeg bare lyst til at sige til Sigmund:


Kære Sigmund! Lad mig give dig dette bibelske ord til formaning – hvis IKKE du bygger dit liv og dine beslutninger på Guds Ord - bygger du på sand - her vil dit hus en dag falde og faldet skal blive stort!


Ydre gudsfrygt kan ikke gøre det … kun Helligånden – Guds Ånd - har magt til at arbejde i dig og gøre dig i stand til at gøre Guds vilje og blive Gud til behag. Kom til Jesus Kristus, min Kære. Gå ikke til din menighedsleder eller din præst, men gå først og fremmest til Jesus. Pas på denne andenrangs kristendom, der er villig til at lukke enhver ind, som villigt spytter penge i kirkeskatten – og som skræddersyr deres eget regelsæt for at tækkes mennesker.


Kun Jesus – og han alene kan skabe helt nye tilstande i dit liv og sætte dig i fuldkommen frihed – det er han den eneste der er i stand til! Ingen synd er for stor eller for umulig at afhjælpe for ham, som har skabt dig – han elsker dig, og vil løse dig fra det begær som styrer dine beslutninger og som fører dig væk fra et liv i hellighed og renhed!